fbpx

Haar trends ss 2019

Een seizoen vraagt om een nieuw kapsel. We zetten de grootste haartrends op een rij.

More is more op accessoire gebied

Haarclips en schuifspeldjes zoals we ze kennen uit de nineties waren al te zien op de catwalk shows ss 2019. Van parel clips, schuifspelden tot aan diadeems met frutsels erop. More is more, je kan de schuifspelden dus maximaal inzetten. Investeer dit jaar dus vooral in de haarclip  in alle soorten en maten en combineer erop los. Benieuwd naar onze collectie haarspelden? Voor €3,00 euro kan jij je look al afmaken.

 

 

 

Natuurlijke waves

Deze nonchalante look is voor de no make-up look liefhebbers die het liefst zonder al te veel gedoe de deur uitstappen. Doorkammen, beetje sea salt-spray erin en klaar is Kees. Gezien bij onder andere Chanel, Coach, Alberta Feretti en Etro.

 

 

Color 2019: Living Coral

Dit jaar is de trendkleur Living Coral,die al goed vertegenwoordigd werd in de kledingsector, zo hadden modehuizen als Marc Jacobs, Brandon Maxwell en Alexander McQueen de kleur al doorgevoerd in hun lente/zomer-collecties voor 2019. Maar ook in het haar zien we het zachte koraal terug. Marc Jacobs liet 34 modellen hun haar verven en soms juist afscheren, in onder andere deze kleur.

 

 

 

De blunt bob

Na de populariteit van de warrige lob die we vorig jaar massaal voorbij zagen komen, zien we in 2019 de blunt bob tegemoet, een bob met een scherper afgeknipte onderkant. Bovendien nemen we afscheid van laagjes.

 

 


Neon-invloeden

Neon was een van dé trends waar modeliefhebbers massaal mee wegliepen tijdens de modeweken van lente/zomer 2019. Geen verrassing dus dat we deze trend ook terug zien in ‘t haar. En of je nu je gehele haar in een felle kleur verft, gebruik maakt van highlights of kiest voor een pruik, het maakt allemaal niet gek veel uit.

 

 


De Pixie-cut

Givenchy, Versace, Molly Goddard, R13 en Michael Kors stuurden allemaal modellen de catwalk op met een Pixie-cut. Het kapsel wordt omschreven als ‘boyish’, maar desondanks door Prada, Miu Miu en Matty Bovanalsnog ‘heel vrouwelijk’ gestyled.

 

 

 

 

Honingblond haar

Modellen met deze haarkleur waren in grote getale aanwezig tijdens de modeweken. Bij Roberto Cavalli, Johnatan Simkhai, Michael Kors, Rodarte, Celine, Fendi, Saint Laurent en meer. Wil je je haar gaan verven in 2019, dan is honingblond een goede en veilige keuze.

 

 

 

Mini-pony

Een nieuwere versie van de pony is de mini-variant. Een trend van de hand van haarstylist Guido Palau die het haar verzorgde voor onder andere de shows van Miu Miu en Prada.

 

 

 


Hoge knot

Een van de minst rigoreuze haartrends van 2019 is de hoge knot. Zo gepiept en geschikt voor alle gelegenheden. Dag op kantoor? De knot. Chic dineren? De knot. Sporten? De knot. Een brakke zondagmiddagbrunch? Juist, de knot. Gezien bij onder andere Fendi, Molly Goddard en Brock Collection.

 

 

Gebleekt haar

Deze trend staat haaks tegenover de natuurlijke haar-tendens die we bij Coach, Chanel en Roberto Cavalli voorbij zagen komen, maar is toch nog steeds aan de hand. Modellen Mads Mullins en Anna Rubin schitterden met een gebleekte look op de catwalk van Saint Laurent en Miu Miu. Nog gedurfder is de combinatie met gebleekte wenkbrauwen zoals hier bij Ryan Lo. Overigens is je haar bleken niet voor iedereen weggelegd. Wil je dit overwegen dan zullen we altijd eerst kijken naar de kwaliteit van je haar.

 

 

Box Braids

Gezien bij onder andere Prabal Gurung, Fyodor Golan en bij Michael Kors.

© 2022-2024 De KleurKamer