Föhnen is hard werken en kost enorm veel tijd, toch? Je schouders wil je zoveel mogelijk ontlasten en je wilt mooi haar maken. Hoe fijn zou het zijn dat ik je meeneem in alle trucjes die ik geleerd heb tijdens mijn opleidingen tot backstage haarstylist. Super leuk als jij je klant kan vertellen dat jij dezelfde föhn stucjes kent als de haarstylisten van televisie, bekende Nederlanders en fashion shows.

Dit najaar komen er weer nieuwe trainingen aan!!

Wanneer is deze training voor jou?

 • Je afgestudeerd bent als kapper of kapster
 • Liever geen lang haar föhnt wegens schouderklachten
 • Jij geen Instagram krullen meer wilt maken maar echt je vak wilt uitoefenen
 • Meer kennis wilt over de juiste producten, wanneer kies je welk product?

Wat leer je allemaal?

 • Je leert preppen als een backstage haarstylist
 • Je krijgt meer inzicht in borstels en producten
 • Je leert lang haar föhnen in 20-30 minuten
 • Je bent niet meer zenuwachtig als je lang haar moet föhnen
 • Je leert meer over polijsten en volume
 • Meer advies en uitleg naar klant
 • Meer sales in producten

Mijn liefde voor lang haar is gegroeid

Ik was altijd enorm onzeker over lang haar maar tegelijkertijd enorm nieuwsgierig naar de looks in films en de televisie. In 2012 besloot ik dan ook om €3000 te investeren in een haarstylisten opleiding in Amsterdam, bij backstage haarstylist Martin Wentzel. Dat deze opleiding de start was van mijn backstage carièrre wist ik toen nog niet.

Toen was ik nog werkzaam als stoelhuurder en vond ik het enorm gaaf om een netwerk op te bouwen met andere haarstylisten en collega kappers. Zo reed ik voor mijn eigen haar door heel Nederland om het contact aan te houden en van elkaar te leren. Ik reed altijd naar huis met veel inspiratie voor haar, de onderneming Kapster Loes en ik stond weer helemaal aan.

Deze energie hield ik vast tijdens mijn 6 jaar Fashion week Nederland, 2x Fashion week Parijs, deelname aan Colorzoom inclusief de finale reisjes, backstage Eurovision songfestival, shows voor Goldwell en de kleurtrainingen die ik verzorg samen met Michiel voor Goldwell.

Dit klinkt als workaholic of ook wel enorm veel plezier hebben in het vak, ik vind mijn klanten allemaal leuk en die verdienen het beste. Mijn klanten voelen dit, zien dit en leven met mijn enthousiasme mee. Jij kunt dit ook?

Dit enthousiasme wil ik ook met jou delen, omdat ik ook weet dat er nog te weinig educatie is over föhnen. Weg met die onzekerheid, maar echt gaan staan voor wat je doet. Jij wilt toch ook meer fashion haar maken dan alleen handdrogen?

Wat zijn de voordelen voor jouw klant?

 • Jouw klant voelt zich mooier en zelfverzekerder
 • Minimaal 4 dagen tot een week plezier van jouw föhnskills
 • Ze voelt en ervaart dat ze echt exclusief wordt geföhnd
 • Zij of hij leert wanneer en hoe welke haarlak en of finish spray te gebruiken
 • Met welke borstel het haar geborsteld mag worden zonder dat het volume afneemt

Informatie over de training

De training vindt plaats bij ons in de nieuwe salon aan de Dorpsstraat 4a in Hellevoetsluis. Deze dag is er om van elkaar te leren, contact te leggen met concullega’s en vooral een hoop nieuwe kennis op doen.

In de ochtend starten wij met een stukje theorie en uitleg, waarna we de verzorgde lunch nuttigen en hierna echt keihard zelf aan de slag gaan met jouw zelf meegebrachte model.

Inbegrepen:
– Theorie en nieuwe kennis over föhnen van Loes
– Lunch voor kapper en één meegebracht model
– Gratis parkeren
– Producten, tools en föhn (allemaal bruikleen)

Model eisen:
– Neem een model mee met half lang tot lang haar
– Fijn dik of krullend haar, maakt niet uit
– Een model waar jij een uitdaging in ziet
– Geen 100% black hair