fbpx

Corona i.c.m. stress en haaruitval

Mandy neemt je mee in de wereld van stress. Houdt jij meer haar vast nu tijdens deze corona tijd?

De invloed van de corona crisis op jouw haar.
De Corona crisis raakt ons allemaal op verschillende vlakken. De onzekerheden en wellicht financiële zorgen, brengen stress met zich mee. Ons haar is een goede graadmeter op het gebied van onze gezondheid. Je kunt zien en voelen als iemand stress ondergaat, de hoofdhuid voelt strak aan en soms in een heftige stress situatie kun je tijdelijke kale plekjes krijgen. Wat zijn de gevolgen daarvan en hoe pak je dit juist aan!

Stress

Stress stimuleert de aanmaak van adrenaline in je lichaam. Normaal gesproken is je lichaam goed in staat om de adrenaline af te breken, maar bij stress heeft je lichaam hier meer moeite mee. Doordat je lichaam dit stresshormoon minder goed kan afbreken, is het makkelijker in staat om de hoofdhuid te bereiken. Wanneer de adrenaline in de hoofdhuid terecht is gekomen zorgt het er voor dat er melkzuur wordt aangemaakt. Melkzuur tast de haarwortel aan waardoor de groei van nieuwe haren geblokkeerd kan worden of zelfs dat de huidige haren uitvallen. Dit noemen we telogeen effluvium, jouw haar wordt gestimuleerd om in de stopfase te blijven hangen en gaat dus sneller over in de uitvalfase.

Droog haar

We zitten ook nu nog allemaal massaal binnen. Binnen is de lucht droger dan buiten, dit is mede te danken aan de verwarming die nog in de koude nachten aan kan staan. Dit is ook te merken aan jouw haar en (hoofd)huid. Je zal misschien al merken dat je hoofdhuid wat meer schilfertjes heeft en je haar wat droger aanvoelt. Wees deze tijd ook een beetje lief voor jouw haar en breng bijvoorbeeld een keer per week een masker aan in je haar om je haar te voorzien van de nodige hydratatie.

 

Spanning op het haar

Het is zo makkelijk om even je haar in een knot of staart te doen, je zit immers toch thuis en niemand die het ziet. Denk hierbij af en toe ook een beetje aan je haar. Het dragen van te strakke staarten, zorgt er voor dat er spanning op je haar komt te staan, dit kan zorgen voor dunner wordend haar of in de ernstige gevallen haaruitval. Wanneer je je haar uit je gezicht wilt dragen, kan je het best kiezen voor een losse vlecht, of een andere losse haarstijl.

Stimuleer je hoofdhuid

Een milde shampoo met de juiste PH waarde geeft jouw hoofdhuid meer balans. Bij ernstige klachten kun je denken aan het toevoegen van een serum op de hoofdhuid die een beschermlaag geeft en de juiste zuren aanvult die jouw hoofdhuid nodig heeft.

Wil je hierover meer informatie neem dan eens een kijkje in onze webshop, of vertel het tijdens jouw afspraak bij ons in de salon. Wij helpen je graag met een vitale hoofdhuid.

© 2022-2024 De KleurKamer