fbpx

Hoe gebruik je haarlak?

Allereerst willen wij graag het stijve imago van lak weghalen. Wanneer gebruik je lak? En welke sterkte/hold, lak heb je nodig?

Lak kun je gebruiken als finishing product, om je haar te lokken en vocht buiten te houden. Natuurlijk houdt het een regenbui niet tegen, maar extra houdbaarheid van jouw föhn werk is wel zo fijn. Hierbij geldt wel; less is more.

Het opbouwen van een product is erg belangrijk, je kan beter weinig sprayen en later extra toevoegen, dan dat je in één keer te veel gebruikt. Wanneer je gelijk te veel gebruikt zal je kapsel inzakken en wordt de lak te nat. Ook afstand is er belangrijk, spray nooit van te dichtbij, dit zorgt er voor dat te veel product ophoopt op één plek.

Hieronder een voorbeeld van onze online stylist webshop. Bij elk product vertellen wij wanneer, waarom en hoeveel je ervan nodig hebt. Uiteraard ook de hierbij verwachte product omschrijving waar je vaak nog niet voldoende aan hebt en nog steeds twijfels hebt of dit dan de juiste is. 🙂

Preppen van haar in droog haar, wat is dit nu precies? Een droge prep betekend dat je het haar voorbehandeld en het wat versteviging geeft door middel van een product die het haar wat stugger maakt en vervolgens pas in model gaat brengen, dit zorgt er voor dat je de houdbaarheid van jouw kapsel verlengt. Maar hoe pas je dit toe met lak? Spray en borstel, spray en borstel, ja echt dit werkt. Gebruik hierbij niet de sterkste lak die er is. Je wilt tenslotte dat je haar wel in beweging blijft en niet hard wordt. De opbouw van de droge prep is niet in een keer véél lak spuiten, maar je product droog opbouwen. Zo voel je door het te borstelen of je handen erdoor te halen het genoeg is, of dat je nog verder moet opbouwen. Nu je de versteviging in je haar hebt, kun je verder met het stylen van jouw haar met bijvoorbeeld een krultang. Je zal merken dat je de krullen beter blijven zitten door de stevige ondergrond die je gelegd hebt.

Welke lak heeft jouw haar nodig? Wij hebben verschillende soorten lak, onderverdeeld in drie verschillende sterktes. Sterkte 3, 4 en 5. De sterkte die je nodig hebt, is niet alleen afhankelijk van de hold die je wilt, maar ook van jouw haartype en hoe je het product wilt gebruiken.

Vraag jij je af welke sterkte het beste is voor jouw haartype? Of wil je weten hoe wij lak in jouw haar zullen toepassen als finishing product, maar ook als droge prep? Kom langs in de salon en onze haarstylisten zullen al jouw vragen beantwoorden.

Wij helpen je alvast een klein beetje op weg

Heel vaak horen wij, welke lak heb ik dan echt nodig?

In onze webshop staat een styling pagina voor jou klaar waar je precies kan aanklikken welke look jij wenst. De bijpassende producten waaronder jouw haarlak kun je hierin makkelijker terugvinden.

Geen flesjes lezen meer maar gewoon gemak dient de mens.

Meer blogs lezen over:
– Wat is een toning
– Ginger feitjes
– Corona stress i.c.m. haaruitval

© 2022-2024 De KleurKamer