fbpx

Wat is een toning?

Een toning of toner of spoeling, of ook wel een milde kleuring die je haar egaliseert en herstelt tijdens het intrekken.

Een toner is eigenlijk de juiste pigmenten toevoegen. Alle hippe lichte kleuren die je nu op social media voorbij ziet komen zijn vrijwel allemaal gemaakt door middel van een blondeer techniek in combinatie met een toner. 

Een toner wordt gebruikt na een blondering om gele tinten eruit te poetsen, of je lengten en punten krijgen een toner bij een uitgroei behandeling, maar ook als je jouw high lights wilt opfrissen met een pastel tint die uitwasbaar is gebruiken we een toner.
Veel gemak, glans en diverse mogelijkheden met een toner.

Hoe lang blijft een toner in het haar?

De kleurhoogte (blond of bruin) in combinatie met het aantal wassingen bepaalt de houdbaarheid van jouw toner. Bij een correctie zal de houdbaarheid korter zijn dan bij een opfrisser op de huidige kleurhoogte.

Een toner hecht om het haar heen en herstelt het haar tussen de 20% en 30% . Dit resultaat van herstel zie je terug aan de glans op jouw haar.

Bij bruin haar is een toner tot 12 wassingen houdbaar, dit betekend dat de kleur na elke wassing minder scherp wordt.

Bij blond haar is dit anders, de houdbaarheid zal hierbij korter zijn, wel zal het haar de mooie glans behouden door middel van de demi permanente pigmenten die zijn toegevoegd. 

Wanneer kiest de haarstylist voor een toning?

Wij zullen altijd een toner aanraden voor de gewenste kleur, glans en om te egaliseren bij oneffenheden in de kleur.

  • Na een blondering (High lights – Balayage)
  • Bij een uitgroei kleuring voor de opfrissing van de lengten en punten
  • Kleurcorrectie
  • Glans
  • Krullend haar

Trends en Toners

De kleur champagne is helemaal hip, wanneer we eerst massaal onze blonde lokken zo mat blond mogelijk wilde, heeft dat nu plaats gemaakt voor wat warmere tinten.

Maar wat is champagne precies?
De naam zegt het eigenlijk al, dezelfde kleur als een heerlijk glas champagne. Champagne is een warme kleur maar subtiel dus het is geen gele of oranje gloed in jouw blonde lokken, maar een mooie subtiele parelmoer warme glans.

Een mooie variant op de champagne kleur is rosé of pink champagne, een subtiele rosé gloed (net zoals een glas rosé) voor een speelse zomerse look.

Doorgeslagen of te donkere punten?

Een uitgroei bij laten werken bij de kapper gebeurd bijna altijd met een alkalische kleuring (gewone verf), omdat je grijs bent of omdat je een andere kleur wilt dan die je van jezelf hebt.

Waarom niet gewoon de verf doortrekken door het hele haar? Dit is toch dezelfde kleur?
De haarverf voor de uitgroei heeft een andere uitwerking op al eerder gekleurd haar, denk hierbij aan te donkere zware punten en droog pluizend haar of een groene gloed. Hoe fijn is het dat ze hiervoor het hippe woord toner hebben uitgevonden, een demi permanente kleuring.

Maar je wilt graag helemaal geverfd haar?
Nu kan het weleens voor komen dat de kleur in je lengten en punten is teruggelopen en een beetje dof is. Je hebt uitgroei en je wilt even dat frisse gevoel terug dat heel je haar weer is geverfd. Jouw uitgroei krijgt de juiste inkleuring met de bijpassende waterstof sterkte, en jouw lengten en punten krijgen de milde opfrisser met een toner waardoor het kleurpigment niet kan stapelen. Glans en een egale kleur als resultaat.

Hoe mild is een toner?

In onze kleurkeuken werken wij met de kleuren van Goldwell. Hierdoor is er veel keus in toners tot zelfs ammoniak vrije toners. Wil jij voor een kleuring i.c.m. Olaplex dan krijgt de toner ook dat beetje extra liefde van Olaplex.

Hoe onderhoudt je jouw kleur?

Jouw kleur mooi houden vraagt om de eerste 48 uur je haar niet direct te wassen. Hierna is ons advies om 2 keer per week je haar te reinigen en verzorgen i.c.m. tussendoor uitspoelen als je een echte sporter bent.

Welke producten passen dan bij jouw kleur en type haar? Hoe blijft je kleur mooi glanzend?

Wij hebben 2 haarpakketten samengesteld voor jouw kleur. Jouw kleur beschermen, verzorgen en stylen voor kort of lang haar.

Wil jij meer dan alleen kleurbescherming?
In onze webshop staan 12 haarpakketten klaar voor jouw haartype en haarwens.

Wil jij direct aan de slag met je kleur?

Denk jij nu hé leuk al die kennis over toners, tonings, maar ik wil nu wel echt actie en mijn haar door jullie laten kleuren? Neem een kijkje in onze online agenda wanneer het jouw moment is om te shinen.


Lees ook onze andere blogs

– Hoe gebruik je haarlak
– Ginger feitjes
– Corona stress i.c.m. haaruitval

© 2022-2024 De KleurKamer