fbpx

Welke haarkleur met welke kleur ogen?

Als je jouw kleur ogen echt eruit wil laten springen gebruik dan de kleuren die contrasterend zijn. Dit kun je realiseren door make-up, kleding of je haarkleur aan te passen. Het kleurenwiel is een handige tool om bevestiging te krijgen in jouw kleurkeus.

Koele en warme tinten

Je haarkleur aanpassen om de kleur van je ogen is mooi. Wanneer jouw huid een warme ondertoon heeft en je kiest voor een koele haarkleur haar, kan dit flets ogen. 

Maar hoe weet ik of koele of warme tinten mij beter staan?

Wanneer je huid een roze ondertoon heeft dan ben je een koel type. Heeft je huid een meer geel of perzikkleurige ondertoon dan ben je een warm type.
Dit kun je bijvoorbeeld ook merken aan de kleur sieraden die jou beter staan. Staat zilver je beter? Dan heb je een koele ondertoon. Staat goud je beter? Dan heb je een warme ondertoon. 

Blauwe en grijze ogen

Slechts 9% van de mensen heeft blauwe ogen.

Tegenover de kleur blauw, staat oranje en rood. Vaak hebben mensen met blauwe ogen ook een lichte huid, hierbij is het erg mooi om een subtiele kopertint te kiezen of honingblond.
Wil jij een iets diepere kopertint of kastanjekleur kies deze dan als je makkelijk bruin wordt of een licht tintje in je huid hebt.
Wil je echt voor iets pittigs gaan, kies dan voor een felle koraal of roze kleur, deze kleur laat jouw ogen echt naar voren springen.

Maar vind je dat warme kleuren jou niet staan? Kies dan bijvoorbeeld voor een wat diepere koele tint, dit zorgt voor een mooi contrast met jouw lichte ogen.

Make-up tip van Selina:
Kies bijvoorbeeld voor een koper of champagne oogschaduw, matcht mooi bij je haar en laat je ogen nog extra opvallen. 

Vijftig tinten grijs

Deze kleur ogen komt het meeste voor. Deze kleur ogen wordt als minder aantrekkelijk gezien dan mensen met blauwe of hazelnootkleurige ogen.
Als je grijze ogen hebt, dan is er een kans dat mensen je aantrekkelijk vinden, maar niet zo aantrekkelijk als mensen met blauwe ogen of hazelnootkleurige ogen.

Groene ogen

Slechts 2% van de wereldbevolking heeft groene ogen. Emilia Clarke van Game of Thrones is een van deze schoonheden met groene ogen, maar ook Angelina Jolie mag niet ontbreken.

De tegenovergestelde kleur van groen is rood-violet. 
Paars haar is tof en helemaal hip. Kies bijvoorbeeld voor een bruine kleur met een violet gloed of juist een pastel lila.

Rood zorgt er ook voor dat jouw groene ogen goed naar voren komen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kastanjebruin kleur of een bruin tint met een rode gloed.

Make-up tip van Loes:
Wil jij je look upgraden? Ga dan voor een felle rode lipstick.

Hazelnoot bruine ogen

Slechts 5% van de wereldbevolking heeft hazelnootkleurige ogen. Emma Watson die een hoofdrol heeft gespeeld in de Harry Potter films is een dame die deze kleur ogen goed weet te omarmen. 

Om bruine ogen mooi uit te laten komen is het mooi om te kiezen voor kleuren zoals goud, brons en rozetinten.

Zoek contrast op met donkere tinten, zoals goudtinten en een warme gloed. Zorg ervoor dat jouw haarkleur niet hetzelfde is als je haarkleur.
Kies er bijvoorbeeld voor om in het gezicht wat lichtere highlights aan te brengen zodat je een moneypiece (faceframe) creëert, dit zorgt voor een groter contrast met jouw diepe kleur ogen.

Make-up tip van Mandy:
Jouw mooie bruine ogen nog even extra te accentueren doe je al heel snel met een diepe gekleurde eyeliner, denk bijvoorbeeld aan mosgroen of een diepe paars tint. 

emma watson harry potter

Wil jij meer informatie over jouw haarkleur?

Wil je graag weten welke haarkleur bij jou en bij je ogen staat? Of twijfel je erover of je beter warme of koele kleuren kan hebben? Plan een gratis advies gesprek in bij een van onze haarstylisten. Hierin bespreken we samen met jou welke kleur jou echt laat stralen en wat de mogelijkheden zijn met jouw haar. 

Hoe geef je jouw haarkleur een vollere kleur of juist een andere kleur?

Wil jij je kleur helemaal op pijl houden en verzorgen samen in één? Of wil jij je kleur voller maken van kleur zodat jouw haar er dikker en voller oogt? Allemaal kleurmogelijkheden die jij thuis heel simpel in een handomdraai kan doen. Wist je dat als je je haar verzorgt met een conditioner of masker dat je huidige kleur langer houdt en je haar mooier gaat glanzen?


© 2022-2024 De KleurKamer